Mainos
Mainos

"Suomella ei syytä liittyä Natoon"

Venäläisdiplomaatin mukaan Suomella ei syytä liittyä Natoon, sillä meillä on hänen mukaansa jo riittävästi yhteistötä Naton kanssa. Diplomaatti toisti kantansa illalla MTV:n uutisten haastattelussa.

Venäjän suurlähetystön diplomaatti Vladimr Kozin käytti harvinaisen kovaa kieltä maanpuolustuskorkeakoulun seminaarissa viikon lopulla. Hänen mukaansa Suomella ei ole mitään syytä liittyä Natoon, vaan yhteistyötä on jo riittävästi.

Jos Suomi liittyy Natoon, Venäjä katsoo Suomea eri tavalla kuin liittoutumattomana, diplomaatti sanoi MTV:n uutisten saaamien tietojen mukaan.

Paikalla olleiden suomalaisten asiantuntijoiden mukaan diplomaatin käyttämä kieli oli poikkeuksellisen kovaa.

Tänään illansuussa Kozin pitkän harkinnan jälkeen ilmoitti suostuvansa MTV:n haastatteluun, mutta sanoma pysyi samana, eli Suomella ei ole mitään syytä liittyä Natoon.

Diplomaatin mukaan Nato ei enää tarvitse uusiä jäsenmaita ja Nato on ilman Suomeakin riittävän voimakas.

Merkillepantavaa oli että dipolmaatti otti samoja asioita esille kolme eri kertaa kaksipäiväisen seminaarin aikana.

Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Pertti Salolaisen mukaan Venäjän ulkopoliittinen linja on koventunut viime aikoina erittäin kovasti ja näyttää siltä että siitä on nyt tullut heijastusvaikutuksia Suomeen ja Suomen ulkopoliittiseen tilanteeseen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme