Mainos
Mainos

Suomella hyvä maine vaatteiden lahjoittajana

Joulu tuottaa hyvän saaliin kriisialueille vaatetavaraa toimittaville avustusjärjestöille. Kaappejaan siivoavat suomalaiset pakkaavat kasseihin kaiken mahdollisen juhlavaatteista urheiluasuihin.

Kun tarjontaa on paljon, voivat avustusjärjestöt valita eteenpäin toimitettavaksi parasta päältä. Suomella onkin hyvä maine vaateavun toimittajana.

SPR:n keskusvarastolla Tampereen Kalkussa lajitellaan joulusiivousta tehneiden suomalaisten vaatelahjoja. Jätesäkkeihin ja muovinyssäköihin on sullottu antamisen ilosta kaikkea mitä kaapeista löytyy. Punaisen ristin seula on tarkka, mikä tahansa lahja ei kelpaa. Kaatopaikalle joutuvat paitsi likaiset ja rikkinäiset lahjat myös alusvaatteet, juhla-asut, korkokengät ja urheiluasusteet.

Nappeja ei saa puuttua ja vetoketjujen pitää toimia. Lahjoitusten tiukat laatuvaatimukset ovat tuoneet Suomelle hyvän maineen vaatteiden lahjoittajana. Vastaanottajat osaavat odottaa Suomesta ehjää, puhdasta ja lämmintä. Eniten lahjoitetaan naisten puseroita, lisää tarvetta olisi leikki-ikäisten lasten vaatteille.

Katso Tuula Malinin juttu Tampereelta (Seitsemän uutiset 22.12.2009)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme