Mainos
Mainos

Suomelle Afganistan-toimintaohjelma

Hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittinen valiokunta ja tasavallan presidentti Tarja Halonen hyväksyivät perjantaina Suomelle Afganistan-toimintaohjelman. Se muodostaa kokonaisvaltaisen suunnitelman Suomen sitoutumisesta Afganistanin vakauttamiseen ja jälleenrakentamiseen lähivuosina.

Ohjelma on laadittu eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan pyynnöstä, ja se julkistettaneen, kun eduskunta on saanut sen käsiteltäväkseen.

Osastopäällikkö Elina Kalkku ulkoministeriöstä kertoo, että ohjelma sisältää muun muassa tilannearvion Afganistanin turvallisuustilanteesta, hallinnosta ja naisten asemasta maassa. Ohjelmassa käsitellään myös Suomen toimintaa maassa eli kehitysyhteistyövarojen käyttöä, rauhanturvaajien osallistumista maan vaalien turvaamiseen elokuussa ja siviilikriisinhallintaan osallistumista.

Afganistanin presidentin- ja maakuntavaalit on tarkoitus pitää 20. elokuuta. Suomi osallistuu pohjoisen operaatioalueen vaalitukijoukkoihin neljästä viiteen kuukauden määräajan noin sadan sotilaan osastolla, joka lähtee alueelle heinäkuussa. Ennestään Afganistanissa on jo noin sadan sotilaan osasto.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme