Mainos
Mainos

Suomelle edelleen luvassa EU-parlamentissa 13 paikkaa

EU-parlamentin konservatiivien ryhmässä on kiertänyt myös ehdotus, joka antaisi Suomelle 13 edustajaa vain vuoteen 2014 asti.

Suomelle on yhä luvassa todennäköisesti 13 paikkaa uudistetussa EU-parlamentissa. Edustajat äänestävät paikkojen jakoehdotuksesta huomenna.

Pöydällä olevan pääehdotuksen mukaan edustajien määrä laskisi 750:een vuonna 2009, kun edustajia nyt on 785. Ehdotuksen perusteella Suomen paikkamäärä putoaisi yhdellä nykyisestä 14 edustajasta.

Suomi ei uhkaa menettää tällä hetkellä enempää paikkoja.

EU-parlamentin konservatiivien ryhmässä on tosin kiertänyt myös ehdotus, joka antaisi Suomelle 13 edustajaa vain vuoteen 2014 asti. Tämän jälkeen jakoa muutettaisiin heijastamaan enemmän jäsenmaiden väkilukua. Tämä suosisi isoja maita.

Ryhmässä istuvan Alexander Stubbin (kok.) mukaan puolalaisten, saksalaisten ja espanjalaisten konservatiivien esityksellä ei kuitenkaan ole suuria mahdollisuuksia mennä torstaina läpi. Konservatiivien enemmistö sekä sosialistit ja liberaalit tukevat yhä alkuperäistä esitystä.

Suomen asema ei olisi uhattuna edes silloin, että vaihtoehtoinen esitys sattuisi menemään parlamentissa läpi. EU-parlamentin paikkajaosta päättävät jäsenmaat yksimielisellä päätöksellä. EU-parlamentilla on asiassa vain esitysoikeus.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme