Mainos
Mainos

Suomelle ei herunut pääjohtajuutta EU:ssa

Suomi ei saa vieläkään pääjohtajan virkaa EU:n komissiossa. Suomalainen Juhani Lönnroth on hävinnyt työllisyys- ja sosiaaliasioiden pääosaston johtajan paikan ranskalaiselle.

Vaikka suomalainen Juhani Lönnroth havitteli pääjohtajan virkaa, EU:n komissio nimitti paikalle ranskalaisen
Odile Quintinin, joka on työskennellyt komissiossa 70-luvun alusta lähtien.

Lisäksi italialainen Maria Pia Filippone nimitettiin EU-komission apulaispääsihteeriksi. Hänestä tuli komission toiseksi korkein virkamies irlantilaisen pääsihteerin David O Sullivanin jälkeen. Koska Suomen EU-jäsenyys alkoi vasta vuoden 1995 alusta, ei suomalaisilla ja ruotsalaisilla ole vielä Quintinin tai Filipponen kaltaista pitkää EU-kokemusta.

Suomi ei ole saanut pääjohtajan paikkoja EU:n komissiosta sen jälkeen kun Jorma Routti erosi aiemmin tänä vuonna tutkimusasioiden pääosaston päällikkyydestä. Suomen lisäksi vain Ruotsilla ei ole edustusta EU:n virkamiehistön ehdottomassa kärkikaartissa.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot