Mainos
Mainos

Suomelle EY-tuomio kalastusrikkomuksista

EU-ministerivaliokunta myöntää EY-tuomioistuimelle, että kalastusvalvonta on ollut puutteellista vuosina 1995 ja 1996, minkä seurauksena turskan ja Atlantin lohen kalastuskiintiöt ylitettiin.

Suomi tulee saamaan EY-tuomioistuimessa tuomion kalastusvalvonnan laiminlyönneistä vuosina 1995 ja 1996. Hallituksen EU-ministerivaliokunta on käsitellyt EU-komission kannetta ja todennut, että Suomi myöntää valvonnan olleen puutteellista, minkä seurauksena turskan ja Atlantin lohen kalastuskiintiöt ylitettiin.

Vastauksessaan komission kanteeseen Suomi sanoo, että valvontajärjestelmä ei silloin toiminut reaaliaikaisesti, mutta valvontaa on nyt tehostettu.

Suomi kiistää komission väitteen, jonka mukaan Suomi olisi laiminlyönyt velvollisuutensa rangaista niitä kalastajia, jotka ylittivät kiintiönsä. Suomi katsoo, että valvontatiedot eivät olleet niin yksityiskohtaisia, että niiden pohjalta olisi ollut oikeudenmukaista tuomita ketään kalastajaa.

EY-tuomioistuimen tuomiota on jäsenmaan velvollisuus noudattaa, mutta se ei aiheuta muita seuraamuksia. Jos taas jäsenmaa ei noudata tuomiota, voi komissio aloittaa uuden, tuomion noudattamista koskevan rikkomusmenettelyn ja vaatia uhkasakon määräämistä jäsenmaalle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot