Mainos
Mainos

Suomelle jälleen kerran tuomio liian pitkästä oikeudenkäynnistä

Suomi on jälleen saanut tuomion Euroopan ihmisoikeustuomioistuimelta (EIT) liian pitkästä oikeudenkäynnistä. Valittajan asiaa käsiteltiin eri oikeusasteissa yhteensä yli kuusi vuotta ja seitsemän kuukautta.

Kyse oli kahdesta rikossyytteestä, joista toisen käräjäoikeus hylkäsi ja toisessa antoi tuomion petoksesta. Tuomiosta valitettiin ensin hovioikeuteen ja sitten korkeimpaan oikeuteen, joka palautti jutun takaisin käräjäoikeuteen.

Tuolloin aloitettiin osin uusi esitutkinta, jonka valmistumista käräjäoikeus odotteli. EIT:lle ei selvinnyt, miksi.

Suomen valtio määrättiinkin maksamaan valittajalle yhteensä 5 000 euron korvaukset.

Suomi on viime vuosina saanut useita langettavia päätöksiä liian pitkien oikeudenkäyntien vuoksi. Eduskunnan perustuslakivaliokunta pyysi kesäkuussa selvityksiä oikeudenkäyntien viivästymisestä ministeriöiltä, valtakunnansyyttäjänvirastolta ja Suomen Asianajajaliitolta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot