Mainos
Mainos

Suomelle jälleen mitalisija

Suomi on maailman kolmanneksi tasa-arvoisin maa Maailman talousfoorumin tuoreen raportin mukaan. Pohjoismaat hallitsevat sukupuolten tasa-arvoa puntaroivan listan kärkeä.

Ykkösenä listalla on Islanti, jonka jälkeen tulevat Norja, Suomi, Ruotsi ja Uusi-Seelanti. Irlanti, Tanska ja Lesotho ovat seuraavina. Lesothoa nostaa naisten korkea osuus työvoimassa ja tyttöjen kouluttautuminen.

Yhdysvallat (19) on ensi kertaa päässyt mukaan kahdenkymmenen maan kärkeen. Ranska puolestaan on pudonnut sijalle 46 lähinnä naisministereiden määrän laskun vuoksi. Aasian maista esimerkkiä näyttää Filippiinit, joka on yhdeksäntenä.

Raportissa on arvioitu yhteensä 134:ää maata sen mukaan, kuinka tasaisesti resurssit jakautuvat miesten ja naisten välillä. Mittareita on neljä, joista ensimmäinen liittyy taloudellisiin mahdollisuuksiin ja esimerkiksi palkkoihin. Lisäksi mitataan opiskelumahdollisuuksia, poliittista osallistumista ja eliniänodotetta sekä terveyttä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme