Mainos
Mainos

Suomelle kanne ulkomaisista työsuhdeautoista

Suomi on saanut EU-komissiolta kanteen ulkomaisista työsuhdeautoista.

EU-komissio katsoo, että Suomi rajoittaa työntekijöiden vapaata liikkuvuutta estäessään Suomessa asuvia henkilöitä käyttämästä ulkomaisia työsuhdeautoja Suomessa.

Ongelma on koskenut käytännössä lähinnä ihmisiä, jotka asuvat Suomen ja Ruotsin rajaseuduilla. He eivät ole voineet käyttää ruotsalaisia työsuhdeautoja Suomessa. Suomi sai asiasta aikaisemmin perustellun lausunnon komissiolta ja vastasi silloin aikovansa säilyttää järjestelmänsä. Tiukkaa kantaa perusteltiin sillä, että ulkomaisilla työsuhdeautoilla ajamisen salliminen mahdollistaisi autoveron kiertämisen.

Suomi on vaatinut, että mikäli ajoneuvoa käyttää Suomessa vakituisesti asuva henkilö, on se myös rekisteröitävä Suomessa. Siitä on näin ollen myös maksettava autovero. Ratkaisu jää nyt EY-tuomioistuimelle. Suomen on toimitettava vastineensa tuomioistuimeen 16. heinäkuuta mennessä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot