Mainos
Mainos

Suomelle kehuja Naton apulaispääsihteeriltä

Naton apulaispääsihteeri Martin Erdmann kehuu Suomea mallikelpoiseksi kumppanimaaksi. Erdmann kertoi keskiviikkona Helsingissä, että Natossa on pantu merkille myötämielisyydellä Suomen hallituksen Nato-kirjaus uudessa turvallisuus- ja puolustuspoliittisessa selonteossa.

Erdmann kuitenkin korosti, että Natosta on turha odottaa kantaa siihen, onko Suomi astunut jollakin tavalla lähemmäs Nato-jäsenyyttä. Hänen mukaansa Naton ovet ovat Suomelle auki.

Erdmannin isäntänä toimineen ulkoministeriön alivaltiosihteerin Markus Lyran mukaan tapaamisessa keskusteltiin myös esityksestä, jonka mukaan Pohjoismaat, Suomi mukana, osallistuisivat Nato-maa Islannin ilmatilan ja merialueen valvontaan. Norja ja Tanska ovat huolehtineet valvonnasta sen jälkeen kun Yhdysvaltojen sotilastukikohta maassa suljettiin pari vuotta sitten.

Helsingin Sanomien mukaan Norjan entinen ulkoministeri Thorvald Stoltenberg on esittämässä pohjoismaista yhteistyötä Islannin alueen valvonnassa ensi viikolla julkistettavassa selvityksessään Pohjoismaiden ulko- ja turvallisuuspoliittisesta yhteistyöstä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme