Mainos
Mainos

Suomelle kyseenalainen ilmastopalkinto Kööpenhaminassa

Suomelle on jaettu Päivän fossiili -palkinto Kööpenhaminan ilmastokokouksen ensimmäisenä päivänä. Palkinnot saivat myös Itävalta ja Ruotsi.

Ympäristö- ja kansalaisjärjestöjen verkosto myöntää palkinnot vastuuttomampia ilmastonäkemyksiä esittäneille maille. Suomelle, Itävallalle ja Ruotsille palkinto myönnettiin metsäsektorin päästölaskentaan ajettujen kantojen perusteella. Ympäristö- ja kansalaisjärjestöjen verkoston CAN:in mukaan maat ovat vastustaneet sellaisia metsäsektorin päästöjen laskentasääntöjä, joissa metsien hakkuut tulisivat näkyviin.

Päästövähennystavoitteet vuodelle 2020 alenisivat järjestöjen mukaan jopa viidellä prosenttiyksiköllä, jos maiden näkemykset säännöistä tulisivat voimaan.

Palkintoja jakavan verkoston jäseninä ovat Suomessa Suomen luonnonsuojeluliitto, Luonto-liitto, Maan ystävät, Greenpeace ja WWF.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme