Mainos
Mainos

Suomelle kyseenalainen ilmastopalkinto Kööpenhaminassa

Suomelle on jaettu Päivän fossiili -palkinto Kööpenhaminan ilmastokokouksen ensimmäisenä päivänä. Palkinnot saivat myös Itävalta ja Ruotsi.

Ympäristö- ja kansalaisjärjestöjen verkosto myöntää palkinnot vastuuttomampia ilmastonäkemyksiä esittäneille maille. Suomelle, Itävallalle ja Ruotsille palkinto myönnettiin metsäsektorin päästölaskentaan ajettujen kantojen perusteella. Ympäristö- ja kansalaisjärjestöjen verkoston CAN:in mukaan maat ovat vastustaneet sellaisia metsäsektorin päästöjen laskentasääntöjä, joissa metsien hakkuut tulisivat näkyviin.

Päästövähennystavoitteet vuodelle 2020 alenisivat järjestöjen mukaan jopa viidellä prosenttiyksiköllä, jos maiden näkemykset säännöistä tulisivat voimaan.

Palkintoja jakavan verkoston jäseninä ovat Suomessa Suomen luonnonsuojeluliitto, Luonto-liitto, Maan ystävät, Greenpeace ja WWF.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot