Mainos
Mainos

Suomelle merkittäviä EU-valiokuntapaikkoja

Varapuheenjohtajuuksien määrä lisääntyi merkittävästi, sillä ennen vaalikauden puolivälin paikkakiertoa Suomella oli vain yksi varapuheenjohtajuus.

Suomen edustajat ovat saaneet peräti viisi varapuheenjohtajuutta EU-parlamentin valiokunnissa, kun paikkoja kierrätettiin eilen ja tänään.

Kokoomuksen Alexander Stubb sai odotetusti varapuheenjohtajuuden poliittisesti painavassa sisämarkkinavaliokunnassa. Vihreiden Satu Hassi puolestaan jatkaa ympäristövaliokunnan johtajistossa.

Keskustan neljästä edustajasta peräti kolme sai varapuheenjohtajuuden. Anneli Jäätteenmäki sai paikan perustuslakivaliokunnassa, Kyösti Virrankoski budjettivaliokunnassa ja Hannu Takkula kulttuurivaliokunnassa.

Ennen vaalikauden puolivälin paikkakiertoa Suomella oli vain yksi varapuheenjohtajuus, Hassin paikka ympäristövaliokunnassa.

Parlamentissa on 20 valiokuntaa, joissa on puheenjohtaja ja neljä varapuheenjohtajaa. Ne valmistelevat parlamentin käsittelyssä olevia asioita.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot