Mainos
Mainos

Suomelle merkittäviä EU-valiokuntapaikkoja

Varapuheenjohtajuuksien määrä lisääntyi merkittävästi, sillä ennen vaalikauden puolivälin paikkakiertoa Suomella oli vain yksi varapuheenjohtajuus.

Suomen edustajat ovat saaneet peräti viisi varapuheenjohtajuutta EU-parlamentin valiokunnissa, kun paikkoja kierrätettiin eilen ja tänään.

Kokoomuksen Alexander Stubb sai odotetusti varapuheenjohtajuuden poliittisesti painavassa sisämarkkinavaliokunnassa. Vihreiden Satu Hassi puolestaan jatkaa ympäristövaliokunnan johtajistossa.

Keskustan neljästä edustajasta peräti kolme sai varapuheenjohtajuuden. Anneli Jäätteenmäki sai paikan perustuslakivaliokunnassa, Kyösti Virrankoski budjettivaliokunnassa ja Hannu Takkula kulttuurivaliokunnassa.

Ennen vaalikauden puolivälin paikkakiertoa Suomella oli vain yksi varapuheenjohtajuus, Hassin paikka ympäristövaliokunnassa.

Parlamentissa on 20 valiokuntaa, joissa on puheenjohtaja ja neljä varapuheenjohtajaa. Ne valmistelevat parlamentin käsittelyssä olevia asioita.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme