Mainos
Mainos

Suomelle nuhteita ilmansuojelusta

EU moittii jäsenmaitaan ilmansuojelun kehnosta tasosta. Suomi saa nuhteita jätteidenpolttodirektiivin puutteellisesta toteuttamisesta.

EU pyrkii vähentämään päästöjä mm. otsonikadon hidastamiseksi.

EU:n komissio uhkaa unionin kaikkia jäsenmaita oikeustoimilla ilmansuojeluun liittyvän lainsäädännön laiminlyönnistä. Myös Suomi on saamassa komissiolta ns. perustellun lausunnon eli toisen kirjallisen varoituksen jätteidenpolttodirektiivin puutteellisesta toteuttamisesta. Direktiivi olisi pitänyt saattaa voimaan viime vuoden loppuun mennessä.

Suomen lisäksi myös Ruotsi, Portugali, Kreikka, Italia, Britannia, Saksa ja Belgia ovat komission mukaan myöhässä lainsäädäntöhankkeissaan. Kahden kirjallisen varoituksen jälkeen komissio voi viedä jäsenvaltiot EY-tuomioistuimeen direktiivin toteuttamatta jättämisen takia.

Jätteenpolttodirektiivin lisäksi eri EU-mailla on vaikeuksia myös seitsemän muun ilman- tai ilmastonsuojeluun liittyvän direktiivin kanssa. Direktiivit koskevat mm. ilman häkäpitoisuutta, rikkidioksidin ja typen oksidien kansallisia päästörajoja, polttoaineiden rikkipitoisuutta ja otsonikerroksen suojelua. Niiden osalta komissiolla ei kuitenkaan ole huomauttamista Suomelle.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot