Mainos
Mainos

Suomelle sapiskaa vessattomista selleistä

Eurooppalainen kidutuksen vastainen komitea haluaa Suomen luopuvan vessattomista selleistä suunniteltua aiemmin. Komitea toivoo, että Suomi varustaisi vankiloiden kaikki sellit saniteettitiloilla jo selvästi ennen vuotta 2015.

Komitea katsoo, että Suomessa kaikilla vangeilla tulisi olla kaikkina aikoina käytössään wc. Nykyisin esimerkiksi Helsingin vankilassa kaikissa selleissä ei ole vessaa, ja osa vangeista joutuu tekemään tarpeensa paljuun.

Toive sisältyy raporttiin, jonka komitea on tehnyt keväisestä tarkastuskäynnistään Suomeen. Komitea kiinnitti huomiota Helsingin vankilan vessattomiin selleihin jo heti käyntinsä jälkeen, mitä ennen Suomi oli jo saanut asiasta huomautuksia.

Komitea kiinnittää raportissaan huomiota myös muun muassa vankien väliseen väkivaltaan, pidätettyjen oikeussuojaan ja vankien terveydenhuoltopalveluihin.

Suomella on puoli vuotta aikaa vastata raporttiin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot