Mainos
Mainos

Suomelle tuomio ihmisoikeusistuimessa

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin EIT on tuominnut Suomen oikeudenkäynnin oikeudenmukaisuuden rikkomisesta. Suomen valtio joutuu korvaamaan vahingon hyvityksenä 2500 euroa ja oikeudenkäyntikuluja 3000 euroa.

Tuomio koskee tapausta, jossa lääketieteellinen lausunto jätettiin toimittamatta asianosaiselle, kun hänen vakuutuskorvaustaan käsiteltiin vakuutusoikeudessa ja tapaturmalautakunnassa. Valittaja ei saanut vaatimuksestaan huolimatta nähdäkseen lääkärinlausuntoa.

EIT:n mielestä vakuutusoikeus oli menetellyt virheellisesti jättäessään toimittamatta valittajalle hänen vastapuolensa esittämät lääkärinlausunnot. Menettely oli loukannut valittajan mahdollisuutta osallistua asian käsittelyyn, ja siten loukattiin ihmisoikeussopimuksen turvattua oikeutta oikeudenmukaiseen oikeudenkäyntiin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot