Mainos
Mainos

Suomelle tuomio ihmisoikeustuomioistuimessa

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin on todennut Suomen rikkoneen Euroopan ihmisoikeussopimusta vastaan.

Veropetoksista syytetyn henkilön rikosprosessi oli ihmisoikeustuomioistuimen mielestä kestänyt aivan liian kauan. Prosessi kesti kaikkiaan yhdeksän vuotta.

Rikosasian käsittely alioikeudessa keskeytettiin välillä yli kahdeksi vuodeksi, koska yhtä ulkomailla oleskellutta kanssasyytettyä ei saatu haastettua. Ihmisoikeustuomioistuin katsoi, että kanssasyytetyn läsnäolo oli tarpeen käsiteltäessä valittajan väitteitä.

Yksityishenkilöä vastaan käytävää rikosoikeudenkäyntiä ei kuitenkaan voi rajoituksetta lykätä, joten tuomioistuimen tulisi aika ajoin käsitellä lykkäyspyyntö uudelleen.

Tuomioistuin myönsi valittajalle 1700 euroa hyvitykseksi aineettomasta vahingosta ja määräsi korvattavaksi
10 000 euroa hänen oikeudenkäyntikuluistaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot