Mainos
Mainos

Suomelle tuomio lintujen kevätmetsästyksestä

Perinteisestä kevätmetsästyksestä on kiistelty jo pitkään. EU:n luonnonsuojelulain mukaan lintuja ei saa metsästää keväällä pesimäaikaan.

Suomi on saanut tuomion lintujen kevätmetsästyksestä Ahvenanmaalla ja eräissä Manner-Suomen kunnissa. EY-tuomioistuimen mukaan haahkaa, isokoskeloa, tukkakoskeloa ja pilkkasiipeä on metsästetty liikaa.

Suomi on jo aiemmin myöntänyt näiden lajien liiallisen metsästyksen. Ahvenanmaan edustajat ovat olleet asiasta eri mieltä.

EU:n luonnonsuojelulain mukaan lintuja ei saa metsästää keväällä pesimäaikaan. Poikkeustapauksissa lintuja saa metsästää pieniä määriä. Tuomioistuimen mukaan telkän ja tukkasotkan osalta metsästysmäärät ovat olleet riittävän vähäisiä.

Perinteisestä kevätmetsästyksestä on kiistelty jo pitkään. Suomi sai komissiolta asiassa virallisen huomautuksen jo vuonna 1998.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot