Mainos
Mainos

Suomelle varoitus sähkölaitteiden direktiivin rikkomisesta

Komissio antoi Suomelle varoituksen, koska Suomi ei ole saattanut voimaan vaarallisten aineiden kieltävää direktiiviä.

Suomi sai varoituksen sähkö- ja elektroniikkalaiteromua koskevan direktiivin rikkomisesta. Euroopan komissio aikoo lähettää kirjalliset varoitukset samasta asiasta myös seitsemälle muulle jäsenvaltiolle.

Komission mukaan Suomi ei ole saattanut voimaan direktiiviä, joka rajoittaa vaarallisten aineiden käyttöä laitteissa. Esimerkiksi direktiivin rikkomisesta säädetyt rangaistukset ovat epäpäteviä tai puuttuvat kokonaan.

Direktiivi rajoittaa tiettyjen raskasmetallien ja bromattujen palonestoaineiden käyttöä laitteissa. Kielto koskee kaikkia laitteita, jotka tulevat markkinoille vuoden 2006 heinäkuun jälkeen. Sillä pyritään vähentämään vaarallisen sähkölaitejätteen määrää.

Komissio päättää lisätoimista jäsenmaiden vastausten perusteella.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot