Mainos
Mainos

Suomelta 10 miljoonaa euroa Afganistanille

Suomen osallistuminen sotilaalliseen kriisinhallintaoperaatioon Afganistanissa vahvistettiin presidentin esittelyssä.

Suomi lupaa Afganistanin jälleenrakennukseen 10 miljoonaa euroa tämän vuoden aikana. Ympäristö- ja kehitysyhteistyöministeri Satu Hassi lupasi Tokiossa lahjoittajamaiden kokouksessa, että Suomi osallistuu pitkäjänteiseen jälleenrakennustyöhön ja avustus tulee olemaan samansuuruinen myös lähivuosina.

Hassin mukaan kiireellisimpiä tehtäviä Afganistanissa ovat miinanraivaus sekä naisten, lasten ja perheiden aseman parantaminen. Suomen apu kohdistetaan ensisijaisesti näihin toimiin.

Hassi korosti myös, että huumeiden tuotantoa ja salakuljetusta vastaan on taisteltava ja ympäristön tila selvitettävä. YK arvioi, että Afganistanin jälleenrakennus maksaa noin 10 miljardia euroa seuraavien viiden vuoden aikana.

Suurimpia lahjoittajia ovat Euroopan unioni, Japani ja Yhdysvallat. EU:n ja sen jäsenmaiden yhteenlaskettu avustus tänä vuonna on 550 miljoonaa euroa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme