Mainos
Mainos

Suomelta 10 miljoonaa euroa Afganistanille

Suomen osallistuminen sotilaalliseen kriisinhallintaoperaatioon Afganistanissa vahvistettiin presidentin esittelyssä.

Suomi lupaa Afganistanin jälleenrakennukseen 10 miljoonaa euroa tämän vuoden aikana. Ympäristö- ja kehitysyhteistyöministeri Satu Hassi lupasi Tokiossa lahjoittajamaiden kokouksessa, että Suomi osallistuu pitkäjänteiseen jälleenrakennustyöhön ja avustus tulee olemaan samansuuruinen myös lähivuosina.

Hassin mukaan kiireellisimpiä tehtäviä Afganistanissa ovat miinanraivaus sekä naisten, lasten ja perheiden aseman parantaminen. Suomen apu kohdistetaan ensisijaisesti näihin toimiin.

Hassi korosti myös, että huumeiden tuotantoa ja salakuljetusta vastaan on taisteltava ja ympäristön tila selvitettävä. YK arvioi, että Afganistanin jälleenrakennus maksaa noin 10 miljardia euroa seuraavien viiden vuoden aikana.

Suurimpia lahjoittajia ovat Euroopan unioni, Japani ja Yhdysvallat. EU:n ja sen jäsenmaiden yhteenlaskettu avustus tänä vuonna on 550 miljoonaa euroa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot