Mainos
Mainos

Suomelta apua Pohjois-Ruotsin metsäpalon taltuttamiseen

Norrbottenin alueelta on evakuoitu lähes 50 ihmistä, kertovat viranomaiset.

Lapin pelastuslaitos lähettää apuvoimia Pohjois-Ruotsissa riehuvan metsäpalon sammutustöihin. Bodenin alueella Norrbottenissa riehuu metsäpalo noin 500 hehtaarin alueella.

- Luleån pelastuslaitokselta tuli avunpyyntö noin kello 18 maissa. Olemme ryhtyneet valmistelemaan avunantoa, jotta olemme aamuun mennessä valmiita, kun lopullinen soitto ja pyyntö tulevat. Silloin selviää myös tarkka kohde, kertoi pelastusjohtaja Martti Soudunsaari Lapin pelastuslaitokselta maanantai-iltana.

Soudunsaaren mukaan avunannossa on kyse tässä vaiheessa lähinnä suurtehopumpusta käyttöhenkilöstöineen.

Soudunsaaren tietojen mukaan Norrbottenin alueelta on evakuoitu lähes 50 ihmistä. Samalla alueella roihuaa muutamia muitakin suurehkoja metsäpaloja.

Bodenin alueella riehuvan rajun metsäpalon savuvanat kulkeutuivat Lappiin aamupäivällä.

- Valvontakoneemme lensivät aamupäivällä Kittilässä ja Ivalossa. Kittilän, Kolarin, Pellon ja Muonion ympäristöissä oli runsaasti savua, kertoi Soudunsaari.

Soudunsaaren mukaan Lappiin kulkeutunut näkyvä savu voi aiheuttaa oireita herkimmille, kuten astmaatikoille. Hän muistuttaa, että savulta voi parhaiten suojautua sisätiloissa sulkemalla ovet ja ikkunat.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme