Mainos
Mainos

Suomelta EU:n Georgia-operaatioon ehkä 10 henkilöä

Suomi valmistautuu osallistumaan EU:n tarkkailuoperaatioon Georgiassa noin kymmenellä henkilöllä.

Diplomaattilähteiden mukaan siviilioperaation valmistelu on kuitenkin vielä kesken. Siten sen tehtävistä tai siihen osallistuvista maista ei toistaiseksi ole varmuutta.

EU:n on joka tapauksessa määrä käynnistää parin sadan hengen poliisioperaatio jo lokakuussa. Virallinen päätös sen aloittamisesta on tarkoitus tehdä ensi maanantain ulkoministerikokouksessa Brysselissä.

Suunniteltu aikataulu on erittäin kunnianhimoinen ja vaatii EU-mailta poikkeuksellisen ripeää toimintaa. Suurimpana haasteena on se, kuinka tarkkailijat saadaan kerättyä, koulutettua ja lähetettyä paikan päälle vain muutamassa viikossa.

EU:n poliisit valvoisivat niin sanottua turvavyöhykettä, jota Venäjä nyt hallitsee. Puheenjohtajamaa Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy ja Venäjän presidentti Dmitri Medvedev keskustelivat suunnitelmista Moskovassa maanantaina.

Suomi on aiemmin lähettänyt Georgiaan kaksi henkilöä Etyjin sotilastarkkailutehtävään.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme