Mainos
Mainos

Suomelta vaaditaan korvauksia saksalaisten internoinneista

Ryhmä saksalaissyntyisiä henkilöitä, jotka joutuivat Suomessa vankileireille toisen maailmansodan aikaan, vaatii korvauksia Suomen valtiolta. Hufvudstadsbladetin mukaan kansanedustaja Jacob Söderman on jättänyt asiasta kirjallisen kysymyksen hallitukselle.

Noin 500 miestä, naista ja lasta joutui Suomessa vankileireille vuosina 1944-1946. Heidät internoitiin, koska he olivat saksalaisia, naimisissa saksalaisten kanssa tai heidän vanhempansa olivat saksalaisia. Heistä viitisenkymmentä on vielä elossa.

Valtio ei pelkästään vanginnut näitä ihmisiä, vaan myös takavarikoi heidän omaisuutensa. Sen vuoksi he vaativat valtiolta sekä virallista anteeksipyyntöä että taloudellisia korvauksia.

Tähän asti ulkoministeriö on hylännyt vaatimuksen muun muassa sillä perusteella, että valtio näki vaivaa neuvotteluissaan Neuvostoliiton valvontakomission kanssa, ettei sen olisi tarvinnut internoida ihmisiä joilla oli joko Suomen kansalaisuus tai kaksoiskansalaisuus.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme