Mainos
Mainos

Suomen ainoa lentokonevalmistaja iloitsee: Miljoonakaupat tehty!

Rovaniemellä toimiva lentokonevalmistaja Atol Avion Oy myi neljänneksen osakekannastaan kiinalaiselle pääomasijoittajalle.

Atolin pääomistaja Markku Koivurova uskoo, että kaupat vauhdittavat yrityksen suunnitteleman lentokoneen saattamista sarjatuotantoon.

– Nyt pääsemme etenemään huomattavasti nopeammin kuin aiemmin. Tarkoituksena on saada kesän aikana ensimmäinen sarjatuotantokone taivaalle. Prototyyppi on jo ilmassa.

Koivurova ei paljasta, kuinka suuresta kauppasummasta on kyse, mutta kertoo, että summa on merkittävä.

– Siinä on enemmän kuin kuusi numeroa, eikä pilkkua ole missään välissä.

Suuri osa myytäneen ulkomaille

Atolin suunnittelema LSA-luokan lentokone on Koivurovan mukaan noin 70 kiloa kilpailijoiden vastaavia malleja kevyempi.

Koivurova arvioi, että sarjatuotannon käynnistyttyä lentokoneita rakennetaan ensimmäisen vuoden aikana kuusi kappaletta.

– Toisena vuonna tuotanto olisi tarkoitus tuplata ja kasvattaa vuosittaisia tuotantomääriä lopulta aina 50:een lentokoneeseen saakka. 

Yritys on saanut jo neljä ennakkotilausta ja viides on juuri varmistumassa. Kolme ennakkotilauksista on tehty Suomesta ja yksi Yhdysvalloista.

Koivurovan mukaan suurin osa lentokoneista tullaan tulevaisuudessa myymään ulkomaille.

– Meillä on sellainen kutina, että enemmänkin voisi mennä.

Atol Avion Oy perustettiin vuonna 2012. Suomen ainoa lentokonevalmistaja työllistää tällä hetkellä yhteensä yhdeksän henkeä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme