Mainos
Mainos

Suomen Akatemia esittää 25:tä huippuyksikköä

Suomen Akatemia ehdottaa 25 tutkimuksen huippuyksikön perustamista vuosina 1998-2000. Suunnitelmien mukaan huippuyksiköt valitaan kuudeksi vuodeksi kerrallaan. Hyvin menestyvien huippuyksiköiden jatkokausien määrää ei rajoiteta.

Opetusministeri Olli-Pekka Heinoselle (kok.) tiistaina luovutetussa muistiossa esitellään Suomen Akatemian huippuyksikköpolitiikka.

Suomessa on nyt 17 tutkimuksen huippuyksikköä. Huippuyksikköstrategialla pyritään luomaan edellytyksiä korkeatasoisten, luovien ja tehokkaiden tutkimus- ja koulutusympäristöjen kehittymiselle, Päämääränä on tuottaa kansainväliseen kärkeen yltävää tutkimusta.

Suomen kaltaisessa pienessä maassa on voimavaroja kansainvälisen kärjen tavoittelemiseen vain joillakin aloilla. Työryhmä muistuttaa, että kaikkien terävämpien kärkien tukemisen lisäksi on ylläpidettävä laajaa ja korkeatasoista osaamista useilla aloilla.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme