Mainos
Mainos

Suomen Akatemia jakoi 40 miljoonaa tutkimukseen

Suomen Akatemia on jakanut 40 miljoonaa euroa luonnontieteiden ja tekniikan tutkimukseen. Suurimman yksittäisen rahoituksen sai Jyväskylän yliopiston professori Pekka Koskela, jolle myönnettiin 530 000 euroa matematiikan alan geometriseen analyysiin.

Akatemian luonnontieteiden ja tekniikan tutkimuksen toimikunta ei ole aiemmin myöntänyt näin suurta rahoitusta yksittäiselle hankkeelle.Suurimman yhteishankerahoituksen sai Tampereen yliopiston ja Tampereen teknillisen yliopiston poikkitieteellinen yhteistyöhanke.

Hankkeessa kehitetään menetelmiä, joilla voidaan tuottaa kantasoluista toimivia solu- tai kudossiirteiksi soveltuvia hermo- tai sydänlihassoluja. Hankkeelle myönnettiin 912 000 euroa.Toimikunta tuki tutkijan uraa rahoittamalla 10,7 miljoonalla eurolla yli viittäkymmentä tutkijatohtorin projektia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot