Mainos
Mainos

Suomen Asem-kokous aikaistumassa heinäkuulle

EU:n ja Aasian maiden huippukokousta jouduttaneen aikaistamaan, koska kokous osuisi samaan aikaan sitoutumattomien maiden liikkeen huippukokouksen kanssa.

Suomen EU-puheenjohtajakauden suurimman kokouksen ajankohtaa jouduttaneen siirtämään. Syyskuun puoliväliin sijoitettu EU:n ja Aasian maiden Asem-huippukokous aikaistunee heinäkuulle päällekkäisyyksien takia. Syyskuun puoliväliin osuu myös sitoutumattomien maiden liikkeen huippukokous Kuubassa, jonne matkaa osa Aasian maiden johtajista.

Päällekkäisyyttä selvitellään parhaillaan virkamiestasolla. Päätöstä Asem-kokouksen ajankohdan siirrosta ei ole tehty, mutta heinäkuu on nostettu varteenotettavaksi vaihtoehdoksi.

Asem-huippukokousta on ehditty jo kerran siirtää maantieteellisesti. Tapahtuma otettiin Tampereelta Helsinkiin, jotta majoitus voidaan taata kaikille osanottajille. Jos laskuihin otetaan mukaan oheistapahtumat, kuten elinkeinoelämän ja kansalaisjärjestöjen foorumit, nousee huoneiden tarve jopa noin 3600:aan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot