Mainos
Mainos

Suomen edustaja uskoo yhä sopuun Kööpenhaminassa

Suomen pääneuvottelija Sirkka Haunia on edelleen toiveikas Kööpenhaminan ilmastokokouksen tulosten suhteen. Haunian mukaan eri maiden välillä on vielä erimielisyyksiä, mutta eteen päinkin on jo menty.

- Vaikka kokous näyttää hirveän eripuraiselta, niin mielestäni olemme koko ajan menemässä kohti yksimielisyyttä eri asioissa. Niissä tietysti tarvitaan vielä poliittisia impulsseja ja poliittista johtajuutta, jotta loppusuoralle päästään, Haunia totesi MTV:n Kymmenen uutisissa.

- Mutta edelleenkin täytyy sanoa, että työtä on kyllä hirveän paljon. Varmasti joudumme pidentämään työpäiviä ihan reilusti.

Kokousta on varjostanut kireä tunnelma, ja eilen Afrikan maat marssivat ulos työryhmätapaamisista useiksi tunneiksi. Protestilla ne halusivat ilmaista huolensa Kioton ilmastosopimuksen tulevaisuudesta.

Haunion mukaan ulosmarssin jälkeen neuvottelut jatkuivat.

- Meillä meni tämän takia iso osa työpäivästä hukkaan, koska protesti pysäytti kaikki kokoukset ja jouduimme odottelemaan heidän takaisin tulemistaan. He kuitenkin tulivat takaisin, ja siinä keskusteltiin aikalailla vielä siitä, miten menetellään jatkossa. Tämä oli heiltä tällainen mielenilmaus, jolla he halusivat parantaa omaa asemaansa.

Kehitysmaat ovat syyttäneet rikkaita maita yrityksistä tehdä loppu nykyisestä kasvihuonekaasuja leikkaavasta Kioton sopimuksesta.

Kööpenhaminan kokous päättyy loppuviikolla.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme