Mainos
Mainos

Suomen Eläinsuojeluyhdistys: Mikään ei ole muuttunut sikaloissa

Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liiton (SEY) mukaan Suomen sikaloiden olosuhteet eivät ole parantuneet viime vuosien aikana. Oikeutta Eläimille -järjestö kuvasi sikaloita kaksi vuotta sitten ja nyt uudelleen tänä syksynä. SEY:n mukaan sikojen hyvinvointi ei ole parantunut, vaikka kaksi vuotta sitten vaadittiin yleisesti uudistuksia ja parannuksia sikojen olosuhteisiin.

- Suomessa on poliittinen säädös siitä, että tuotantoeläinten kohdalla noudatetaan EU:n minimisäädöksiä, vaikka jäsenmailla olisi mahdollisuus tehdä tiukempia säädöksiä eläinten hyvinvoinnin turvaamiseksi, sanoo SEY:n toiminnanjohtaja Helinä Ylisirniö.

SEY kritisoi myös tuotantoeläintiloille tehtäviä tarkastuksia. Tarkastuksia tehdään lain mukaan vain, jos on aihetta epäillä puutteita eläinten pidossa. SEY vaatii tuotantoeläinten pitopaikkoihin enemmän rutiinitarkastuksia.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot