Mainos
Mainos

Suomen ensimmäinen kyläasiamies aloitti Suomussalmella

Suomen ensimmäinen kyläasiamies on aloittanut tällä viikolla toimintansa Suomussalmella. Kainuussa hankkeen lähtökohtana on luoda pysyviä työpaikkoja korkean työttömyyden ja maaltamuuton vähentämiseksi.

Kainuun uusi kyläasiamies on Johanna Keränen. Heti ensimmäisinä päivinä on ilmaan virinnyt uusia ideoita kylien elvyttämiseksi. Keräsen toiveena on räätälöidä uusia työpaikkoja juuri Kainuun kylien tarpeisiin.

- Tarkoitus on saada kartoitettua intoa ja uusia mahdollisuuksia siitä, mitä se yritystoiminta täällä voisi olla. Nyt kehitellään esimerkiksi kovasti hoivayrittäjyyspuolta, Keränen sanoo. Kyläasiamiehen moniin tehtäviin kuuluu myös linkkinä oleminen päättäjien ja yrittäjien välillä.

Rahoitus kyläasiamiestoimintaan saadaan EU-projektina. Kaiken kaikkiaan Suomeen on tarkoitus saada 19 kyläasiamiestä kuluvan vuoden aikana.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 06.07.2002)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme