Mainos
Mainos

Suomen ensimmäinen sähköautojen latauspiste avattiin valtatien varrelle

Fortum, Nissan ja ABC-ketju aloittavat yhteistyön sähköautojen pikalatausverkon rakentamiseksi.

S-ryhmään kuuluvan ABC-ketjun asemalla Espoon Nihtisillassa avattiin tänään Suomen ensimmäinen valtatien varrella sijaitseva pikalatauspiste.

Fortumin mukaan hanke sisältää 50 latauspistettä pääteiden varsilla Pohjoismaissa. Tarkoitus on mahdollistaa liikkuminen sähköautoilla Helsingin, Tukholman, Kööpenhaminan ja Oslon välillä.

Suomessa verkko ulottuu Haminaan ja Tampereelle saakka, ja latauspisteitä on tulossa parikymmentä nopealla aikataululla.

Yhtiöt arvioivat, että latauspisteiden määrän kasvu on yksi tärkeimmistä tekijöistä sähköautojen kiinnostavuuden lisäämiseksi.

Nissan Nordic Europen toimitusjohtaja Jacek Gorski kertoo, että yhtiö haluaa kehittää sähköautoilua palvelevaa infrastruktuuria pelkkien tuotelanseerausten sijaan.

Sähköautojen myynti on ollut tähän mennessä hyvin vähäistä, koska autot ovat kalliita, niiden toimintasäde on pieni ja latauspisteitä on harvassa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme