Mainos
Mainos

Suomen ensimmäisen kaupallinen satelliitti avaruuteen ensi syksynä

Teknologiayritys Reaktor kertoo laukaisevansa Suomen ensimmäisen kaupallisen satelliitin avaruuteen. Satelliitti lähetetään matkaan ensi syksynä.

Reaktorin mukaan pitkän aikavälin tavoite on tukea Euroopan avaruusjärjestön Esan tavoitetta rakentaa tukikohta kuun pimeälle puolelle.

–Emme tietenkään pysty tekemään kaikkea yksin, vaan haluamme saada myös muita toimijoita mukaan. Siksi haluammekin jakaa oppimaamme avoimesti niin satelliitin kuin laajemminkin avaruuden tiimoilta, kertoo Reaktorin avaruusohjelmasta ja robottiliiketoiminnasta vastaava johtaja Juha-Matti Liukkonen.  

Liukkosen mukaan avaruus on uusi osa-alue, josta yhtiöllä ei vielä ole paljoa tietoa. Reaktor tutkii robotiikkaa, tekoälyä ja 3D-printtausta.

– Olemme aiemmin päässeet tutustumaan pilvien korkeuteen työskennellessämme yhdessä ilmailualan kanssa. Oman satelliitin hankkiminen ja sen laukaiseminen avaruuteen ovat luontevia seuraavia askeleita, Liukkonen perustelee.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme