Mainos
Mainos

Suomen ensimmäiset rantapelastajat valmistuvat

Rantapelastajakoulutuksella pyritään nostamaan uintivalvojan ammatti leppoisasta kesätyöstä sen ansaitsemaan arvostukseen. Kurssi on pilottikokeilu, ja nyt koulutusta aiotaan laajentaa koko Suomeen.

Tänä sunnuntaina valmistuvat Suomen kaikkien aikojen ensimmäiset rantapelastajat. Ensimmäiseltä kurssilta valmistuu rantapelastajan tehtäviin kuusi naista ja yksi mies, jotka ryhtyvät työskentelemään Helsingin yleisillä uimarannoilla.

Kurssin on järjestänyt Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliitto yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa. Koulutuksen laajuus oli 100 tuntia.

Rantapelastajakoulutus oli pilottikokeilu. Tarkoituksena on myöhemmin laajentaa rantapelastajien verkostoa koko Suomeen.

Uimaopetus- ja hengenpelastusliiton koulutuspäällikkö Jukka Läärä valittaa, ettei rantavalvojien arvostus Suomessa ole kohdallaan. Hänen mukaansa muissa Euroopan maissa rantapelastajat ovat arvostettuja ammattihenkilöjä. Suomessa sen sijaan uimavalvojan työtä on pidetty "leppoisana kesätyönä".

- Rantavalvojien tasoa tässä lähdetään nostamaan, ja sitä kautta myös koko alan arvostusta, hän sanoo.

Aiemmin Suomessa on voinut kouluttautua rantavalvojaksi uimaopettajakurssien kautta. Läärän mukaan rantapelastuksen osuus uimaopettajakursseilla on ollut hyvin vaatimatonta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme