Mainos
Mainos

Suomen eteläisin susipentue kirmaa riistakameran kuvassa

Salon ja Raaseporin rajaseudulla on elellyt reilun vuoden verran susipari. Parin todennäköiset jälkeläiset ilmestyivät paikallisen metsästysseuran riistakameraan pari viikkoa sitten.

Kyseessä on tiettävästi alueen ensimmäinen susipentue yli sataan vuoteen, arvioi Suomen Metsästäjäliitto. Susiperheen reviiri on samalla Suomen eteläisin.

Susipari on oleskellut Salo-Inkoo-tien ja rannikon välillä. Susia on nähty hirvijahtien aikana sekä lammas- ja karjalaidunten lähellä. Sudet eivät ilmeisesti ole kuitenkaan tappaneet yhtäkään koti- tai tuotantoeläintä. Syyksi arvellaan sitä, että alueella on Suomen tiheimpiin kuuluva peura- ja hirvikanta.

Metsästäjäliiton mukaan samalla kun sudet levittäytyvät ruuhka-Suomeen, niiden ihmisarkuus on pyrittävä säilyttämään muun muassa metsästyksellä.

Suomen susikanta on kasvanut reilusti viime vuodesta.
Luonnonvarakeskuksen (Luke) viime talvena tekemän arvion mukaan Suomessa on noin 220–245 sutta ja 27 laumaa. Edellistalvena susia oli vain 140–155.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme