Mainos
Mainos

Suomen EU-puheenjohtajuuden kunniaksi juhlarahoja

Suomen EU-puheenjohtajuuden kunniaksi lyödään 10 markan erikoisraha sekä 10 markan keräilyraha. Valtiovarainministeriö päätti juhlarahoista saatuaan hallituksen raha-asiainvaliokunnalta puoltavan lausunnon.

Erityisrahaa lyödään enintään 100000 kappaletta ja keräilyrahaa enintään 3000 kappaletta. Molemmat rahat ovat kooltaan sekä arvopuoleltaan samanlaiset kuin käytössä oleva 10 markan käyttöraha.

Rahojen tunnuspuolella oikealla on kohokuviona naisen kasvot ja vasemmalla suusta tulevaa puhetta kuvaava kohokuvio. Renkaassa on kehäkirjoituksena SUOMI, FINLAND ja EU 1999. Lisäksi oikealla on maapallon pituus- ja leveyspiirejä kuvaavia viivoja. Rahassa on myös reunusteksti PUHEENJOHTAJA - ORDFÖRANDE - SAGADOALLI.

Rahat ovat nimenomaan markka-arvoisia, eikä niissä ole mainintaa eurosta. Yhteisen suosituksen mukaisesti EU-maat eivät julkaise euroarvoisia rahoja ennen vuotta 2002 sekaannusten välttämiseksi. Rahojen tunnuspuolen on suunnitellut taiteilija Jarkko Roth. Rahat lasketaan liikkeeseen Suomen EU-puheenjohtajuuskauden ensimmäisenä päivänä siis 1. heinäkuuta. (STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme