Mainos
Mainos

Suomen EU-puheenjohtajuusohjelma julki ensi kuussa

Suomen ja Itävallan yhteisen ohjelman sisältö riippuu rahoitussovusta. Puheenjohtajakauden odotetaan olevan lähinnä jo sovittujen asioiden hallinnointia.

Suomi ja Itävalta esittelevät yhteisen puheenjohtajuusohjelmansa joulukuussa muille EU-maille. Yhteinen ohjelma kattaa koko vuoden 2006. Itävalta hoitaa puheenjohtajuutta vuoden alussa ja Suomi loppupuolella.

Suomen ja Itävallan kausien sisältö ja henki riippuvat pitkälti siitä, saako nykyinen puheenjohtajamaa Britannia vuoden loppuun mennessä aikaiseksi sovun EU:n rahoituskehyksestä.

Valtiosihteeri Antti Peltomäki totesi, että mahdollinen sopu merkitsee sitä, että Suomen puheenjohtajuuskausi on melko pitkälle valmiiksi sovittujen asioiden hallinnointia ilman suuria linjanvetoja.

Päätöksiä tehdään muun muassa Bulgarian ja Romanian jäsenyyden alkamisesta sekä mahdollisesti myös uusista euromaista, joista ensimmäiset voisivat ottaa euron käyttöön vuoden 2007 alusta.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 11.11.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme