Mainos
Mainos

Suomen hallitus hyväksyy Itämeren kaasuputken

Suomen hallitus on antanut suostumuksensa Nord Stream -yhtiön suunnitelmalle rakentaa kaasuputki Suomen talousalueelle.

Hallituksen päätös ei kuitenkaan ole sama asia kuin lupa rakentaa putki. Töiden aloittaminen on kiinni ympäristöviranomaisista - aikaisintaan lupa voi tulla vuoden loppuun mennessä.

Suunnitelmien mukaan putki kulkee noin 375 kilometriä Suomen talousvyöhykkeen sisällä. Hallituksen lupa ei kuitenkaan automaattisesti tarkoita että asia on selvä, sillä putken rakennusluvista päättää Länsi-Suomen ympäristölupavirasto. Virastosta kerrotaan, että lupaharkinta tehdään aikaisintaan tämän vuoden lopussa.

Merenpohjan miinojen varalta räjäytyssuunnitelma

Nykyinen suunnitelma kaasuputken rakentamiselle on alkuperäistä ympäristöystävällisempi - joskaan ei haitaton. Yksi kipupiste putkitöille on merenpohjassa makaavat sodanaikaiset miinat, joiden varalta oli tehty iso räjäytyssuunnitelma.

Nyt töitä on aikomus tehdä tehdä ankkuroimattomien alusten avulla, joten suurelta miinasavotalta vältytään. Räjäytyksistä ei suurta harmia Itämerelle tule, mutta merenpohjaan kerrostuneet saasteet ovat ongelma.

(MTV3)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme