Mainos
Mainos

Suomen hallitus perusti kriisiryhmän

Suomen hallitus perusti illalla kriisiryhmän selvittämään Yhdysvaltoihin kohdistuneiden terrori-iskujen seurauksia. Hallitus tuomitsi iskun jyrkästi ja ilmaisi Suomen tuen terrorismin uhreille.

-Tämä ei ole tapa, jolla kriisejä ratkaistaan, sanoi pääministeri Paavo Lipponen hallituksen ylimääräisen kokouksen jälkeen. Kokouksessa perustettiin kriisiryhmä, jota johtaa sisäministeri Ville Itälä. Jäseniä ovat ulkoministeri Erkki Tuomioja, puolustusministeri Jan-Erik Enestam, alue- ja kuntaministeri Martti Korhonen sekä peruspalveluministeri Osmo Soininvaara.

Ryhmän tarkoitus on huolehtia siitä, että iskun uhreiksi mahdollisesti joutuneiden Suomen kansalaisten henkilöllisyys saadaan selville ja tiedot välitettyä omaisille. Lipponen sanoi hallituksen olevan järkyttynyt terroristi-iskusta.

Suomi on Lipposen mukaan valmis antamaan Yhdysvalloille apua, jos sitä pyydetään. Lähinnä kysymys olisi lääkinnällisestä avusta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme