Mainos
Mainos

Suomen hirvikanta lähes ennallaan

Suomen hirvikanta on säilynyt lähes ennallaan suurista kaatomääristä huolimatta. Viime talvena Suomessa laskettiin elävän 113 000-125 000 hirveä, mikä on suunnilleen saman verran kuin edellisvuonna.

Vaikka hirviä kaadettiin viime syksynä aiempaa enemmän, ei kanta kuitenkaan laskenut. Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen mukaan tämä johtui osin siitä, että vasoja syntyi yllättäen edellisvuosia enemmän miltei kaikissa riistanhoitopiireissä.

Koko maan tasolla hirvikanta pysyi viime talvena kutakuinkin ennallaan, mutta alueellisia eroja oli kuitenkin havaittavissa. Etelä-Suomessa jo aiemminkin hidastunut hirvikannan kasvu pysähtyi. Etenkin rannikon riistanhoitopiireissä hirvien määrä kääntyi loivaan laskuun. Sisämaassa hirvikannat pysyivät lähes ennallaan.

Hirvimäärä kasvoi edelleen pohjoisessa eli Kainuun, Oulun ja Lapin riistanhoitopiireissä. Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos arvioi hirvikannan kokoa metsästäjien täyttämien havaintokorttien avulla. Viime vuonna tietoja saatiin ennätyksellisesti peräti 5250 seurueelta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot