Mainos
Mainos

Suomen ikäohjelmalle tunnustusta Saksasta

Valinnallaan Bertelsmann-säätiö haluaa näyttää tietä ikääntyvien työntekijöiden alhaisten työllisyyslukujen kohentamiseen myös Saksassa.

Suomen ponnistelut ikääntyvien työntekijöiden pitämiseksi työelämässä mahdollisimman pitkään saavat tunnustusta Saksasta. Bertelsmann-säätiö antaa 150 000 euron kansainvälisen tunnustuspalkintonsa tänä vuonna Kansalliselle ikäohjelmalle sekä sen työtä jatkaneille Veto-, Tykes ja Noste-ohjelmille.

Ikäohjelman tulokset ovat säätiön mukaan olleet vakuuttavia. Suomessa 55-59-vuotiaiden työllisyysaste on runsaat 10 prosenttia eurooppalaista keskitasoa korkeampi. Eläkeuudistuksilla on pystytty korottamaan todellista eläkeikää 1,2 vuodella vuodesta 1995.

Valinnallaan säätiö haluaa näyttää tietä ikääntyvien työntekijöiden alhaisten työllisyyslukujen kohentamiseen myös Saksassa. Suomessa työväestön ikääntymisongelma on havaittu säätiön mielestä varhain ja haasteeseen on tartuttu laajasti. Väestön vanheneminen vaatii yhteiskunnallisia muutoksia, jotka helpottavat työelämässä pysymistä nykyistä pidempään. Suomi on osoittanut, että suunnanmuutos on mahdollinen myös vaikeassa työllisyystilanteessa.

Suomessa ei ole vielä päätetty, mihin palkintosumma käytetään. Kansallista ikäohjelmaa ja Veto-ohjelmaa luotsannut sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Markku Lehto pitää luonnollisena, että summa käytetään hankkeisiin, joissa työssä jaksamista ja jatkamista voidaan vastaisuudessakin tukea. Palkintosumma voisi toimia myös pesämunana määräajoin jaettavalle tunnustuspalkinnolle, joka myönnettäisiin parhaalle tätä päämäärää tukevalle käytännölle.

Bertelsmann-säätiö on Saksan suurin, yhteiskunnallisesti aktiivinen, mutta poliittisesti riippumaton säätiö.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot