Mainos
Mainos

Suomen irakilaiset osoittivat mieltään terrorismia vastaan

Mielenilmaus oli järjestäjän mukaan vastalause myös eri uskonlahkojen välisille väkivaltaisuuksille, jotka ovat kiihtyneet Irakissa viime päivinä.

Toistasataa Suomessa asuvaa Irakin arabia ja kurdia ovat järjestäneet mielenosoituksen terrorismia vastaan Irakin suurlähetystön edessä Helsingissä. Paikalla olleen kurdin mukaan järjestäjät luovuttivat samalla lähetystölle kirjeen, jossa toivotaan rauhaa Irakiin.

Puolenpäivän aikoihin alkaneeseen mielenilmaukseen saapui irakilaistaustaisia maahanmuuttajia muun muassa Helsingistä, Turusta, Tampereelta ja Jyväskylästä. Yhteensä paikalla oli poliisin arvion mukaan 120-130 mielenosoittajaa.

Kurdimielenosoittajan mukaan iskulauseissa vastustettiin muun muassa terroristien tekoja ja Saddam Husseinin kannattajia.

Mielenilmaus oli järjestäjän mukaan vastalause eri uskonlahkojen välisille väkivaltaisuuksille, jotka ovat kiihtyneet Irakissa viime päivinä. Mielenosoittajat vastustavat shiiapyhättöihin ja sunnimoskeijoihin tehtyjä iskuja.

Helsingin poliisin mukaan mielenosoittajista lähti kova meteli, mutta kaikki sujui erittäin rauhallisesti.

Mielenilmaus oli ohi vajaassa tunnissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme