Mainos
Mainos

Suomen ja Ruotsin merivalvontayhteistyö tiivistyy

Suomalaisten ja ruotsalaisten rajavartijoiden yhteistyö tiivistyy edelleen Pohjanlahdella ja Itämerellä. Jo nyt tietojenvaihto on päivittäistä, mutta jatkossa työskennellään jopa yhteisillä asemilla.

Suomen ja Ruotsin rajavalvontayhteistyöllä on pitkät perinteet. Tietoja merelläliikkujista vaihdetaan päivittäin ja valvontalennot jaksotetaan maittain. Suunnitelmien mukaan työtä voidaan tehdä jatkossa jopa yhteisillä asemilla.

Pohjanlahden yhteisvalvonta EU:n sisämerenä hoituu jatkossa tiiviisti. Ahvenanmaan ohittavat alukset rekisteröidään niiden mennessä Pohjanlahdelle.

Tasan 50 vuotta nykymuodossaan toiminut Saaristomeren merivartiosto jahtasi ennen salakuljettajia. Nyt se on merialueen yleisviranomainen, joka huolehtii niin pelastuksesta kuin passintarkastuksesta. Tänään pestattiin myös ensimmäinen naispuolinen merivartija Turkuun.
(MTV3/Markku Sandell)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme