Mainos
Mainos

Suomen ja Ruotsin ulkoministerit iloisessa tapaamisessa

Ulkoministeri Alexander Stubb piipahti tänään ensimmäisellä virallisella vierailullaan Ruotsissa.

Ulkoministerit Stubb ja Carl Bildt vakuuttivat naapurimaiden yhteistyön toimivan nyt erityisen hyvin. Iltapäivän lehdistötilaisuudessa nähtiinkin kaksi tiivistä yhteistyötä korostavaa ulkoministeriä. Kumpaisenkin mielestä EU:n pitäisi olla vahva, globaali toimija tulevaisuudessa.

Virkaveljet keskustelivat tapaamisessaan muun muassa Itämeren tilasta. Tapaamisessa sivuttiin myös Itämeren kaasuputkea, NRF-joukkoja ja Afganistania. Myös Nato-kysymyksessä ministerit ovat samoilla linjoilla ja he vakuuttivat yhteistyön pelaavan henkilökohtaisellakin tasolla.

Tiedotustilaisuudessa Bildiltä tiedusteltiin muun muassa syventääkö suomenruotsalainen ulkoministeri maiden välisiä suhteita.

- Se ei ole ainakaan mitenkään ratkaisevasti huonontanut suhteita. Niin Alexander kuin minäkin uskomme, että ulkoministerin persoonallisuudella on suuri merkitys suhteiden kehittymisessä. Se ei aina ole niin, mutta viimeisen 15 vuoden aikana on tapahtunut myös suuria muutoksia, Bildt pohti.

- Mutta minua kyllä pelottaa se päivä, kun soitan Carlille kotiin ja hänen lapsensa vastaa, tiputtaa puhelimen ja sanoo: "Isä, isä, Muumipeikko soittaa!", suomalaiskollega veisteli.

Yhdysvaltain ulkoministeri Condoleezza Rice pistäytyy ensi kuussa Tukholmassa, mutta ei Stubbin mukaan näillä näkymin vieraile Suomessa. Tuore ulkoministeri toivookin tapaavansa Ricen Tukholmassa. Julkisuudessa on pohdittu, ovatko Suomen Yhdysvaltain-suhteet kunnossa.

Ulkoministeri Stubb kertoi, että hän vierailee ensi viikolla Tallinnassa ja sen jälkeen Moskovassa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme