Mainos
Mainos

Suomen ja Viron kaapelihankkeen painavin työvaihe menossa

Merikaapeli kytkee Baltian maat ensimmäistä kertaa pohjoismaisiin sähkömarkkinoihin. Kaapelin siirto-operaatio käynnistyy ensi yönä.

Suomen ja Viron väliseen sähkönsiirtoon rakennettavan merikaapelin Suomen puoleinen päämuuntaja siirretään asennuspaikalleen ensi yönä Espoossa. Päämuuntaja on hankkeen suurin yksittäinen komponentti. Se painaa 300 tonnia.

Pohjoismaat ja Baltian yhdistävän tasasähkökaapeliyhteyden on tarkoitus valmistua vuoden loppuun mennessä. Kaapeli kytkee Baltian maat ensimmäistä kertaa pohjoismaisiin sähkömarkkinoihin.

Kaapeli kytketään Suomessa Espoon ja Virossa Harkun sähköasemaan. Kaapelilla on mittaa 105 kilometriä, josta 75 kilometriä on merikaapelia. Hankkeen kustannusarvio on 110 miljoonaa euroa.

Viikonlopun aikana tehtävässä siirto-operaatiossa muuntaja puretaan vaunusta Espoon Mankin juna-asemalla tänään kello 23 alkaen, ja huomisaamuna kello 10 alkaa muuntajan kuljetus lavetilla neljän kilometrin päähän asennuspaikalleen. Siirrossa käytetään 25-akselista erikoisajoneuvoa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot