Mainos
Mainos

Suomen joukkoliikenteelle kiitosta ja kehitettävää

Suomen joukkoliikenne saa kansainväliseltä arviointiryhmältä kiitosta tehokkuudesta ja palvelujen korkeatasoisuudesta. Parannettavaakin löytyy. Liikenne- ja viestintäministeriöltä ryhmä kaipaa jämäkämpää otetta joukkoliikenteen kehittämisessä. Myös ministeriön tavoitteisiin perätään selkeyttä ja mittareita, joilla toteutumista voidaan seurata.

Ryhmän mielestä joukkoliikenteen suosion lisääminen edellyttäisi puuttumista yksityisautoiluun. Ennusteiden mukaan Suomessa joukkoliikenteen osuus on aleneva, toisin kuin monissa muissa Euroopan maissa.

Liikenne- ja viestintäministeri Kimmo Sasi (kok.) ei pidä tarkoituksenmukaisena voimakasta puuttumista yksityisautoiluun. Sasi suhtautuu varauksella myös viranomaisohjauksen tiukentamiseen. Sasin mukaan ministeriö päättää myöhemmin, mitkä raportin ehdotuksista aiotaan toteuttaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme