Mainos
Mainos

Suomen kansalaisuuden saaminen helpottunee

Suomen kansalaisuuden saaminen on helpottumassa. Hallitus esittää, että kansalaisuuden saisi viiden vuoden yhtäjaksoisen asumisen jälkeen. Nykyisin Suomessa pitää asua vähintään kuusi vuotta.

Maahanmuuttajia myös halutaan palkita kielen opiskelusta. Kansalaiseksi pääsisi neljässä vuodessa, jos hallitsee hyvin joko suomen tai ruotsin kielen.

Muutoksia on tulossa myös asumisajan laskentaan. Hallitus esittää, että jatkossa puolet tilapäisellä oleskeluluvalla oleskelusta laskettaisiin mukaan asumisaikaan. Tähän asti tilapäisellä oleskeluluvalla asumista ei ole huomioitu ollenkaan. Tämän toivotaan lisäävän ulkomaalaisopiskelijoiden halua jäädä Suomeen valmistumisensa jälkeen.

Muutosten on tarkoitus tulla voimaan syksyllä 2011.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot