Mainos
Mainos

Suomen kansalaisuus maksutta sotalapsille

Maahanmuutto- ja eurooppaministeri Astrid Thors (r.) esittää, että Suomesta sotaa pakoon muihin maihin lähetetyt sotalapset voisivat saada takaisin Suomen kansalaisuuden ilmaiseksi. Suomesta siirrettiin kymmeniätuhansia lapsia lähinnä Ruotsiin ja Tanskaan.

Pohjoismaissa toisen maailmansodan aikana olleet sotalapset voivat ensi vuoden alusta saada takaisin Suomen kansalaisuuden maksutta.

Sodan aikana Suomesta siirrettiin ilman vanhempia lähinnä Ruotsiin ja Tanskaan 70 000-75 000 lasta, joiden ikä vaihteli vuodesta 14:ään.

Lapsista suurin osa palasi sodan jälkeen kotimaahan, mutta varsin moni jäi myös eri syistä uuteen kotimaahan. Ruotsiin jäi noin 15 000 ja Tanskaan viitisensataa suomalaislasta.

Entinen Suomen kansalainen voi saada kansalaisuutensa takaisin ilmoituksesta, jos hän on menettänyt sen esimerkiksi saadessaan toisen valtion kansalaisuuden.Ilmoitus on pantava vireille viimeistään toukokuun loppuun mennessä.

Tämän vuoden alusta kansalaisuuden ovat maksutta saaneet takaisin sotaveteraanit, jotka ovat osallistuneet sotiin Suomen armeijassa vuosina 1939-1945.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot