Mainos
Mainos

Suomen katolisille uusi piispa

Helsingin katolisen hiippakunnan uusi piispa, isä Jozef Wrobel, vihitään virkaansa Helsingin Johanneksenkirkossa. Puoliltapäivin alkaneen vihkimisen ja messun toimittaa kardinaali Edward I. Cassidy, joka on katolisen kirkon Kristittyjen ykseyden neuvoston esimies.

Isä Wrobel ei ole toiminut aiemmin Suomessa. Häntä kuitenkin yhdistää Helsingin hiippakuntaan jäsenyys Jeesuksen pyhän sydämen pappien veljeskunnassa. Veljeskunnan jäsenet ovat palvelleet Suomen katolisissa seurakunnissa vuodesta 1907. Myös kaikki kolme aikaisempaa Helsingin katolista piispaa ovat olleet tämän veljeskunnan jäseniä.

Kooste uuden piispan vihkimessusta esitetään nauhoitettuna TV2:ssa 11. helmikuuta.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot