Mainos
Mainos

"Suomen kemikaalivalvonta ontuu"

Kemikaalien valvonta Suomessa saa Suomen luonnonsuojeluliitolta suoraa kritiikkiä. Liiton mielestä suomalaisten turvallisuutta ei ole taattu lain edellyttämällä tavalla, ja tilanne on luultavasti vain pahenemassa.

Tuontitavaroiden ja -elintarvikkeiden valvonnassa on liiton mielestä selviä puutteita. Esimerkiksi vaarallista melamiinia sisältävien ruoka-aineiden myynti Suomessa huomattiin vasta Hollannin viranomaisten ansiosta.

Myös lasten lelujen turvallisuutta on jouduttu epäilemään viimeaikaisten myrkkymaali- ja pehmitinaineskandaalien vuoksi.

Luonnonsuojeluliitto peräänkuuluttaa tulliin ja Kuluttajavirastoon lisää henkilökuntaa, jotta tuontitavaroiden valvontaa voitaisiin tehostaa sitä mukaa kun tuonti lisääntyy.

- Suomen viranomaisten on otettava kuluttajia suojelevan lainsäädännön velvoitteet tosissaan ja suojeltava kansalaisia. Vain valvontaa lisäämällä kansalaiset välttyvät vastaisuudessa kulutustavaroiden ja ruoka-aineiden sisältämien vaarallisten aineiden aiheuttamilta huolilta ja terveysriskeiltä, sanoo Suomen luonnonsuojeluliiton kemikaaliasiantuntija Jari Huhtala.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot