Mainos
Mainos

Suomen kielen alkuperästä uutta tietoa

Suomen kielen ja kansan alkuperä on avautunut tutkijoille entistä tarkemmin. Teoria Volgan mutkan alkukodista ja laajoista kansainvaelluksista on hylätty, kun uudet tutkimukset ovat osoittaneet suomalaisten esivanhempien asuttaneen koko Pohjois-Eurooppaa. Suomalaisten alkuperää on pohdittu ensimmäistä kertaa kansainvälisessä ja poikkitieteellisessä symposiumissa Turussa.

Pohjois-Eurooppalaisten juuret symposium on koonnut Turkuun fonetiikan, arkeologian ja genetiikan huipputukijoita yhdeksästä maasta.

Kansainvälisyys ja eri tieteenalojen yhteistyö ovatkin merkittävimmät tekijät sille, että suomalaisten alkuperä on selvinnyt entistä tarkemmin. Tieteiden väliset raja-aidat ja tulkintaerot ovat häviämässä.

New Castlen yliopiston arkelogian professori Dolukhanov on alansa johtava asiantuntija. Hänen käsityksensä on, että suomen kielen esiastetta, uralilaista kantakieltä puhuttiin 8 000 vuotta sitten koko Pohjois-Euroopassa.
(MTV3/Mikko Grönman)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme