Mainos
Mainos

Suomen kielen opiskelu lisääntyy Virossa

Suomen kielen asema Viron kouluissa vahvenee huomattavasti.

Uuden opetussuunnitelman mukaan suomea voi opiskella toisena kielenä kuudennelta luokalta alkaen kolme tuntia viikossa. Seitsemänneltä luokalta yhdeksännelle kieltä voi lukea jopa yhdeksän tuntia viikossa.

Tähän asti suomea on voinut opiskella valinnaisaineena kolmantena tai neljäntenä vieraana kielenä vasta lukiossa ja vain yhden viikkotunnin verran.Uusi opetussuunnitelma hyväksyttiin tammikuussa.

Päätöksen taustalla on Euroopan neuvoston periaate, jonka mukaan jokaisen eurooppalaisen tulisi osata kahta kieltä oman äidinkielensä lisäksi. Lisäksi Viron kielistrategia korostaa naapurimaiden kielten merkitystä.

Kuluvana lukuvuotena suomea opiskelee peruskoulun ja lukion valinnaisaineena tuhat oppilasta ja ammattikouluissa puolitoista tuhatta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot